Elektrická dopravníková fritéza 400/1100/12
Univerzálna dopravníková fritéza umožňuje vyprážať širokú škálu produktov, ako sú: orechy, hranolky, kuracie krídelká, kuracie nugetky, karbonátky, koláče, rezne, hranolky, snacky a ďalšie produkty sortiment produktov možno jednoducho rozšíriť s pomocou ďalšich modulov.
Základná verzia
Fritéza pozostáva z pracovnej vane z potravinárskej nehrdzavejúcej ocele, tela s tepelnou izoláciou a vonkajšieho ozdobného plášťa z leštenej nehrdzavejúcej ocele, vo vnútri ktorého je pracovný dopravník s jemnou sieťkou z nehrdzavejúcej ocele. Zariadenie je určené na použitie v potravinárskom priemysle. Jednotka je vybavená ohrievacím systémom s individuálnymi termostatmi pre každé ohrievacie teleso a systémom pre plynulé ovládanie rýchlosti dopravníka so širokým rozsahom nastaveni: od niekoľkých sekúnd až po hodinu. Riadiaci systém je inštalovaný na tele pracovnej vane pre pohodlné a rýchle nastavenie prevádzkových parametrov. Elektrický panel s ohrievacími telesami je možné jednoducho demontovať.
V základnej verzii fritézy je možné smažiť: Orechy lieskové, vlašské, pekanové, brazílske, arašidy, pistácie, makadamové oriešky, kešu, mandle aj gaštany. Môže sa použiť aj na vyprážanie produktov s nízkym obsahom vzduchu alebo vody, ktoré neplávajú v oleji.
Výhody
• Nerezové ohrievacie telesá s výkonným priamym ohrevom
• Možnosť individuálnej termoregulácie každej ohrievacej sekcie!
• Jemné sito dopravníka je vyrobené z potravinárskej nehrdzavejúcej ocele veľkosť oka 7*55 mm.
• Bezpečnostné termostaty na každom ohrievacom telese
• Tepelná izolácia pracovnej vane pre zníženie tepelných strát
• Prítomnosť špeciálnej „studenej zóny“ umožňuje oddeleným kúskom produktu, ktoré do nej padnú, menej horieť a spomaľovať proces znehodnocovania oleja.
• Ponorný teplomer na sledovanie aktuálnej teploty oleja
• Maximálna teplota ohrevu do 200 stupňov C*** (*** v závislosti od typu oleja)
• Modulárny systém fritézy s veľkým počtom doplnkových možností; Dvojpásový na produkty, ktoré v sebe držia vzduch alebo vlhkosť kvôli čomu plávajú a lopatkový na čipsy a podobne ľahké, krehké produkty.
Technické dáta
Šírka dopravného pásu – 400 mm,
Dĺžka pracovnej plochy na vyprážanie – 1100 mm
Pracovná plocha 0,44 m2
Výkon ohrevu 12 kW
Objem oleja 75 l
Doplnkové moduly
• Druhý horný (tlakový) dopravníkový pás – na vyprážanie plávajúcich produktov s vyšším obsahom vzduchu alebo vody, ktorý tieto produkty násilne ponorí do oleja pre rovnomerný výsledok.
• Lopatkový dopravník – na vyprážanie ľahkých a tenkých produktov, ktoré zostávajú na povrchu oleja počas procesu vyprážania. Špeciálne zakrivené čepele v tvare veterného mlyna jemne tlačia plátky jedla pod hladinu oleja a posúvajú ich pozdĺž pracovnej plochy, čo umožňuje úplné a rovnomerné vyprážanie.
• Nerezový pomocný pracovný stôl
7 900 €